Cum au strâns 5 ONG-uri mulți bani în 13 zile






10/06/2021

Coordonatoarele asociațiilor Casa Bună, CONIL, Ajungem MARI, Little People și Dăruiește Aripi ne-au povestit cum este atmosfera în echipele lor de înotători-fundraiseri și despre cum au strâns mulți bani în 13 zile de campanie.

Anca Elena Sandu cordonatoarea proiectului "Casa Bună în Nucșoara" pentru Asociația Casa Bună - 109.410 RON

"Cum ne-am atras înotătorii-fundraseri... A contat mult pentru noi să avem deja o comunitate formată, închegată. De exemplu, nu am convins oameni de la zero să strângă bani pentru noi. Apoi, am avut un obiectiv - să avem 100 de înotători fundraiseri. Am ajuns la 60 de oameni implicați în general în activități și cărora le e drag să facă lucruri pentru alții. Numărul acesta ne-a permis să facem mai multe echipe, să construim o atmosferă, o competiție care să fie haioasă și antrenantă pentru ei.

În această campanie de fundraising ne-am propus să ne distrăm și să râdem. Oamenii din echipele noastru au nevoie de provocări să se deschidă,  să se gândească la idei și activități creative pentru proiectul nostru. Chiar ne-au spus mai mulți că li s-a schimbat starea de spirit de când au început campania.

Pentru mine este important să descopăr că pot să fac lucruri și asta le spun și lor. Anul trecut nu știam că pot strânge bani, dar a fost mai simplu decât a părut. Când ești entuziasmat, oamenii au încredere în tine și donează. Entuziasmul nu se mimează și nu se fabrică - acesta este ingredientul nesecret al succesului. Și dă rezultate. Înotătorul fundraiser care a strâns anul acesta cei mai mulți bani pentru noi, nu a mai strâns niciodată bani pentru o cauză. Dar odată ce s-a pornit, donațiile nu s-au mai oprit. Contează mult să încerci, să nu te oprești, să fii entuziasmat și să te distrezi."

 Irina Ismail, coordonatoarea proiectului "Aqua terapie pentru copiii cu autism" pentru Asociația CONIL - 54.810 RON

"Am fost foarte motivați pentru că am fost acceptați în comunitatea Swimathon. Am urmat multe sfaturi ale înotătorilor-fundraiseri din edițiile trecute și ne-a inspirat mult Alina de la Dăruiește Aripi. Avem și noi ca și ei echipe de copii și e frumoasă atmosfera copii pentru copii și părinți care donează pentru ei. Apoi, am mers mult pe liste personalizate, mesaje dedicate oamenilor. Postările pe Instagram și Facebook nu au impactul pe care îl au mesajele dedicate oamenilor. E important să trimită echipele un mesaj, contează mult și entuziasmul.

E o surpriză și pentru noi pentru că nu am mai cerut bani așa direct până acum. Noi avem experiență în organizarea de evenimente pentru copii cu nevoi speciale. Cred că e important entuziasmul nostru și mobilizarea - avem ateliere pentru copii și părinți, invităm vedete la noi la școală să cunoască copiii, cluburi sportive sau alte școli. Ne bucură această conexiune și donațiile care vin de la oamenii care ne urmăresc."

Iarina Taban coordonatoarea proiectului "Pregătiți pentru viitor" pentru Ajungem Mari - 35.210 RON

"Când am participat prima dată la Swimathon București în 2014 și am strâns o sumă mică, am zis că acest eveniment nu e de noi. Dar anul trecut ne-am mobilizat iar și am strâns bani pentru familii. S-a adunat o sumă mare și nu ne-am așteptat. Toată lumea era acasă, evenimentul era online. Ce puteai să faci să strângi donații? Dar oamenii au mers pe câmp să culeagă fori și au avut idei creative.

Anul acesta am abordat strategia de anul trecut, dar am ales o cauză greu de explicat. Ne bucurăm că am atras așa multe donații în 13 zile, mai ales că acest proces de consiliere vocațională pentru tineri instituționalizați are multe detalii - e nevoie de multe întâlniri cu un consilier, tinerii au puțină încredere în ei, nu sunt obișnuiți cu anumite contexte - cum să sune un angajator, cum să se prezinte, cum să se vândă și mai ales cm să păstreze un loc de muncă când devine greu cu stresul sau cu emoțiile.

Le mulțumim înotătorilor pentru mobilizare. Strategia a fost să scriem personal prietenilor asociației și cred că au rămas cei care rezonează cu cauza, au un grup de susținători și sunt activi pe social media."

Alexandra Mimi Petrișor coordonatoarea proiectului "Nu mi-e frică" pentru Asociația Little People - 32.764 RON

"Suntem atât de încântați să avem ocazia să vă transmitem un mic update despre felul în care decurge campania. Deși la început am avut emoții deoarece ne întoarcem după o perioadă destul de lungă de provocări, am fost extrem de frumos surprinși să simțim implicarea unor oameni extraordinari care se descurcă fantastic. Cu ajutorul lor și a comunităților lor am reușit să fim în topul celor 5 organizații. Fundraiserii proiectului ,,Nu Mi-e Frică!” sunt oameni care au fost alături de noi încă de la prima ediție, oameni care fac parte din familie, oameni care au ales cauza noastră pentru prima dată și oameni care fac voluntariat în spitale. Cea mai bună strategie pentru noi a fost să ne adresam direct donatorului, să le vorbim direct despre cauza, să le arătăm cât de mare este impactul fiecărei donații, să le spunem ca pot ajuta în mod continuu activitatea noastră. Vă mulțumim și urăm succes tutror echipelor. E extraordinar că în România putem facem valuri de bine."

Alina Patrahau coordonatoarea proiectului "Tratamente la domiciliul copiilor cu cancer" pentru Asociația Dăruiește Aripi - 28.946 RON 

"Donațiile pe care le primim sunt rezultatele pe care le au proiectele noastre. Oamenii văd și rămân. Contează mult transparența noastră, că ne cunoaștem personal cu mulți dintre donatori, că suntem entuziasmați de ceea ce facem și cei care devin înotători pentru noi sunt și mai entuziasmați. Această stare pe care ne-o transmit e peste așteptările noastre. Sunt mame cu copii benefciari care strâng și ele bani pentru noi, își sună colegii, șefii sau întreabă alte companii dacă pot face sponsorizări. Sunt oameni care ne urmăresc și preiau inițiativa când postăm că participăm la Swimathon București. Anul acesta e prima dată când ne-au sunat ei pe noi și nu invers și este o mare bucurie să îi avem din nou alături și să sărbătorim. Pe 27 iunie chiar organizăm un eveniment la Pescăria lui Matei, de la ora 14:00, la care vă așteptăm."





Din 2013, Fundația Comunitară București organizează anual Swimathon București.

FUNDAȚIA COMUNITARĂ BUCUREȘTI

https://fundatiacomunitarabucuresti.ro