AFLĂ MAI MULTE DESPRE Swimathon 9

Ce este Swimathon 9?

Și în 2021 ne adaptăm contextului pandemic, în continuare instabil. Nu ne adunăm împreună să înotăm la bazin, dar povestea Swimathon continuă. Rămânem în mediul virtual și nu schimbăm aproape deloc mecanismul strângerii de fonduri. Evenimentul va continua să strângă bani cu ajutorul ”înotătorilor” fundraiseri, pentru cauzele din comunitate.

Cum se va desfășura Swimathon în 2021?

Începând cu 15 aprilie, “înotătorii” virtuali se pot înscrie pe platforma Swimathon 9. Ei își vor alege modul în care vor promova și atrage fonduri pentru proiectul organizației alese. De asemenea, pot participa la o serie de activități săptămânale online. Pe 26 mai debutează campania de strângere de fonduri. Campania virtuală culminează cu weekend-ul Swimathon, care va avea loc pe 26-27 iunie. Weekendul Swimathon va fi un eveniment online de strângere de fonduri. Deși formatul rămâne virtual, înotătorii-fundraiseri sunt încurajați să înoate oriunde, în spații alternative.

Care este calendarul Swimathon Bucuresti în acest an?

Poți vedea noul calendar complet aici: calendar

Care sunt regulile de participare la Swimathon Bucuresti?

Poți citi regulamentul complet aici: regulament

Cum se pot înscrie înotătorii?

Înotătorii-fundraiseri virtuali se pot înscrie pe website până pe 21 iunie, în secțiunea dedicată din meniu: înscriere echipă/înotător. Pentru fiecare proiect se pot înscrie un număr nelimitat de înotători-fundraiseri, care strâng fonduri individual sau în echipe. O echipă este alcătuită din minimum 2 și maximum 10 înotatori-fundraiseri.Pentru a evidenția rolul lor, fiecare înotător înscris va face o donație individuală de 80 de lei. Această sumă reprezintă prima donație care va intra în contul proiectului susținut și va fi plătită Fundației Comunitare București, până cel târziu la 26 iunie 2021.

Există o limită de vârstă pentru a te înscrie ca înotător virtual?

Nu există limită de vârstă, însă ține minte că îți va trebui acces la un telefon/calculator și cont pe rețelele de socializare pentru a face campania ta cunoscută.

Ce vor face înotătorii virtuali în contextul în care nu mai înotăm la bazin?

Anul acesta nu ne întâlnim la bazin. Asta nu înseamnă însă că nu putem face valuri online, în comunitate. Am pregătit o serie de provocări de a crea conținut și a duce vestea Swimathon 9 mai departe către cât mai mulți oameni care se pot transforma în donatori susținători. Vom anunța fiecare provocare pe canalele noastre de social media. Sperăm să vă folosiți creativitatea pentru a recrea atmosfera Swimathon și în afara bazinului.

Într-o săptămână vă vom provoca să vă înregistrați cum înotați în alte spații decât bazinul nostru de la Dinamo: puteți înota acasă, la mare, în lac, pe uscat. Vă trebuie doar puțină imaginație. Postați public înregistrarea (foto sau video) pe profilul vostru de Facebook/Instagram, dați-ne tag la @Swimathon Bucuresti și folosiți hashtagul #swimathonbucuresti9. În alte săptămâni vom reintroduce provocările de fundraisin. În altă săptămână vă provocăm să creați cel mai emoționant post despre participarea voastra la edițile Swimathon de până acum. Cele mai comentate, share-uite, apreciate vor fi promovate și de noi pe pagina Swimathon București. În altă săptămână vă vom provoca să spuneți în online povestea proiectului și ONG-ului pentru care înotați, sub orice formă vă doriți și credeți că ar fi de impact.

Fiți cât mai originali, nu există limite pentru conținut, număr postări și formate, este important ca în acest an să ducem vestea Swimathon București la cât mai mulți oameni în comunitate. În ape reale sau virtuale, binele făcut este tot bine.

Totul va culmina cu 26-27 iunie când ne dorim un weekend Swimathon de înot virtual cât mai antrenant. Detalii în curând!

De când începe etapa de donații și cât durează?

Campania de donații se lansează pe 26 mai și durează până pe 31 iulie, ora 23:59. Spre finalul campaniei, putem decide să prelungim această etapă, dacă vom considera necesar.

Cum se vor face donațiile?

Online pe platforma www.swimathonbucuresti.ro. În acest an, am lucrat la optimizarea platformei astfel încât plățile să se realizeze pe website, cu orice tip de card local sau internațional.

sau

Prin transfer bancar în contul FCB (Banca: Unicredit Bank / IBAN: RO82BACX0000000686330004 / Cod BIC: BACXROBU / Cod SWIFT: BACX).

Voi primi medalie ca înotător virtual?

Da, vei primi medalia Swimathon, ca în fiecare an! Deși și anul acesta înotăm din locuri diferite, în functie de posibilități, toți înotătorii înscriși vor primi o medalie după încheierea evenimentului. Pentru a vă putea trimite medalia, nu uitați să completați, în formularul de înscriere, adresa voastră corectă de corespondență.

Nu vreau să mă înscriu ca înotător virtual, pot contribui la Swimathon altfel?

Poți share-ui informația cu comunitatea ta și poți dona.

Ce carduri de plată se acceptă?

Orice tip de card local sau internațional. Donațiile vor fi făcute în RON sau echivalentul în RON a sumei donate în alte valute, la cursul de schimb practicat de banca emitentă a cardului.

Unde se duc banii donați?

Către contul Fundației, urmând să distribuim fondurile strânse până la finele lunii august către ONG-uri.

Pot strânge bani pentru orice ONG/proiect?

Da.

Pot dona prin alte mijloace decât site-ul?

Donațiile se vor face prin website-ul www.swimathonbucuresti.ro sau prin transfer bancar către Fundația Comunitară București.

Cum pot promova proiectul ca înotător-fundraiser virtual?

Odată cu ghidul de fundraising, vei primi și materialele vizuale de comunicare pentru a-ți desfășura propria campanie de strângere de fonduri pentru proiectul ales.

Dacă avem întrebări suplimentare, cui ne adresăm?

Suntem la un mail, sms, telefon distanță.

Miruna Nichita, Project Manager, miruna[at]fundatiacomunitarabucuresti.ro

0745.147.259

Sari la bara de unelte